Навіщо вчитися у Dixi?

Що хочуть батьки від школи? Як це реалізовується в Діксі-школі?

1. Наявність атестату про повну середню освіту. Кожен діксік щорічно екзаменується по загальноосвітній програмі і, після 11-12 класу, отримує атестат державного зразка у нашого партнера – ліцензованої приватної школи.

2. Глибокі знання учнів у сферах знань, що їх цікавлять В процесі роботи діти мають можливість працювати з прекрасними вчителями з академічної програми. Крім того, ми намагаємося надати максимум допомоги та ресурсів, коли дитині справді щось цікаво, за рахунок індивідуальної роботи в малій групі.

3. Адекватне коло спілкування Ми, звичайно, не можему поручитися за всіх дітей, які у нас будуть вчитися, але можемо бути впевненими, що їх батьки будуть мати цінності, відповідні нашим. А за рахунок роботи в різновікових групах, коло спілкування наших школярів – досить широке.

4. Збереження здоров’я (в т.ч. психологічного) в шкільні роки Можливість пізньо старту роботи (о 10 ранку), відсутність потреби постійно сидіти протягом уроку, можливість полежати і відпочити в будь-який час, ігри та прогулянки на свіжому повітрі – все це працює на збереження здоров’я дітей. Додатковий психологічний комфорт забезпечує відсутність системи обов’язкових оцінок.

5. Харчування. Щодня наш кейтеринговий партнер привозить нам смачне триразове харчування. Також шкільний холодильник та мікрохвильовка працюють для дітей, хто приносять власні ланчбокси.

6. Зручність Повний робочий день, можливість приїжджати як в 9 ранку, так і в 10 (і навіть раніше, тоді ми видаємо свій ключ від школи). Хтось забирає дитину вже в 15, а в когось вона тусить в школі до 19, та інколи навіть залишається на ніч (під час щорічної ночівлі в школі)

Що ще дає освіта в демократичній школі?

СВОБОДА! У нас вільне відвідування занять, тобто дитина перед кожним уроком вирішує, вона йде ліпити танчики в ігрову, чи займатись математикою в класі. Ми віримо в дітей, віримо в те, що якщо їм не вказувати, вони самі знайдуть те, що важливо та корисно. Правда, не відразу 🙂 Кожен сам будує свою власну освітну траєкторію – планує, скільки і чим буде займатися найближчим часом. Батьки мусять бути готовими до того, що їх чадо від одного місяця до трьох років десь (такий найтриваліший наш досвід неходіння на уроки однієї дитини) в залежності від віку, статі та неприємності попередньої школи, буде або майструвати бомбу, або сидіти під матами в ігровій замість старанного навчання каліграфії. Свобода – основна причина того, що всі діксіки – дуже різні. Ми віримо, що це відбуваються тому, що в комфортному середовищу кожен розвивається так, як було задумано його природою та бере для себе те, що потрібно. Ця ж свобода впливає і на соціальну компетентість – відстоювати свої права на шкільних зборів, доводити старшим дітям, де вони порушили правила, взагалі перебувати в різновіковому колективі з живими дорослими призводить до того, що наші діти дуже розкуті (інколи занадто!) та комфортно відчують себе при спілкуванні з різними людьми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *