Подорож до телецентру

Прочитавши десь, що влаштовуються екскурсії до телецентру на Мельникова (широко відомого, як «Карандаш»), ми в Парк-школі зацікавилися. Справді — це ж точно буде цікаво — відвідати місце, де знімаються телепередачі, працюють актори й ведучі.

Вартість екскурсії була заявлена в різних компаніях від 40 до 70 гривень з людини. Проте, поспілкувавшись з нашою ведучою театральної майстерні, я отримав рекомендацію передзвонити напряму до НТКУ (Національної ТелеКомпанії України). На сайті — ми знайшли адресу їх музею: http://1tv.com.ua/uk/about/museum та зателефонували пані Юлії Максимчук — керівнику музея десь біля 20 лютого(?). В результаті, як виявилося — екскурсії є безкоштовними! І ми, виславши список дітей, домовилися на 11 годину 2го березня бути у них. Що і було зроблено.

Нас чекала захоплююча подорож в «святая святих» телебачення. Спочатку з півгодини ми були у приміщенні музею та пані Юлія розказувала нам різні цікавості з історії ТБ. Як виявилося, на ранніх етапах телебачення, для підготовки сюжету в три хвилини, людям потрібно було працювати 3 доби! Ми мали змогу оглянути апаратуру попередніх років та багато інших експонатів.

А потім — ми відправилися на найбільшу в Україні телестудію — біля 600 кв.м.. Наразі там знімають дві програми прямого ефіру, в тому числі — програму для підлітків — Нащадки. Власне, на фоні декорацій саме цієї програми ми й сфотографувалися

В студії, пані Юлія розповідала нам багато цікавого про безпосередній процес підготовки передач — про сценарій, декорації, роботу ведучих, учасників, глядачів. Було справді цікаво. Плюс — ми задавали ще й різні запитання, що цікавили саме нас.  Вразила величезна кількість освітлювальних приладів, що нависали зі стелі — їх на всю студії було більше 300  штук різних форм та розмірів. Як сказала наш провідник «кажуть, що кіно та телебачення — це мистецтво освітлення». Тобто — в залежності від різних варіантів освітлення — можна зробити різну атмосферу, площу приміщення та навіть — різні обличчя учасників!

Загалом — після нашої подорожі, що загалом тривала 1 год 15 хв, ми вийшли задоволені та багато чого взнавшими. Дякуємо, пані Юлія та дякуємо, НТКУ!

Запись опубликована в рубрике Новости с метками . Добавьте в закладки постоянную ссылку.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *